Wie ben ik

In 1972 maakte ik kennis met mijn eerste Schipperke, afkomstig uit de toen der tijd vooraanstaande kennel “des Oblats”. 

Het was eerst niet de bedoeling om te gaan fokken maar dit is niet uitgebleven. Nu fok ik van tijd tot tijd een weloverwogen nestje, waarop ik met gepaste trots kan terugzien op het fokresultaat waarbij de keuze voor het goede karakter voorop staat. Bij het kiezen van een passende reu ga ik graag terug in de tijd omdat de resultaten van vererving al over een langere periode bekend zijn van de vaak al oudere honden, waarbij dan ook nog het voordeel om de hoek komt dat er van vaak oudere bloedlijnen toch weer jong materiaal beschikbaar komt en het ras hiervan over een langere periode gebruik kan blijven maken. Om voor regelmatige vernieuwing van de bloedlijn te zorgen wordt gebruik gemaakt van Belgisch of Belgisch- Franse reuen. 

Op 16 oktober 1974 werd de kennelnaam van de Moerheuvel geregistreerd bij de Raad van Beheer op Kynologisch gebied in Nederland. De naam bestaat uit een samenvoeging van mijn straatnaam en woonplaats. 

Reeds vanaf het begin van het bestaan van de Vrienden van het Schipperke is de kennel ook hierbij aangesloten. Zowel op nationaal als op internationaal niveau wordt met goede resultaten deelgenomen aan tentoonstellingen. 

Voor vragen en / of opmerkingen over deze site kunt u mij bereiken via e-mail op het volgende adres: info@vandemoerheuvel.nl

 Mijn woonplaats Moergestel  is gelegen nabij Tilburg en goed bereikbaar via de A58 Tilburg- Eindhoven.


Tinus van Breda. 

Comments